Ikonická...

Blog Lovelili

Kabelek je na trhu neskutečné množství. Lze jen těžko vytvořit něco, co tu ještě nebylo. Přesto se to čas od času podaří a není náhodou, že jde téměř vždy o stejné, luxusní značky, které prodávají na nejdražších ulicích světa.

V čem spočívá to kouzlo? Proč zrovna ony? Je to celkem jednoduché... Takové značky mají desítky let prověřenou tradici, kdy získali zkušenosti a vybudovaly to nejlepší zázemí pro výrobu a obchod. Je jen velmi obtížné s takovými velikány držet krok, přesto se to některým “mladým” značkám čas od času podaří. Kde je tedy ten recept na úspěch? Kdo má šanci vytvořit další ikonu mezi kabelkami a pobláznit ženy po celém světě? 

Proces vzniku luxusní kabelky je dlouhý a náročný. Vše začíná inspirací, první myšlenkou, nápadem, představou jak by měla být kabelka veliká, pro jakou příležitost (business, event, casual...) Pak se začne skicovat, gumovat, překreslovat, cítíte, kdy už je to opravdu ONO! Návrh je v reálné velikosti se všemi detaily. Další fází je vytvoření střihu (šablony) a ušití prototypu. Tady se ukáže vše. Je to zrod něčeho nového, moment překvapení, kdy se zhmotní návrh v realitu. Pokud je návrh dobrý, většinou se dolaďují jen malé detaily. Po úpravách následuje vždy nový vzorek, aby bylo vidět finální vzhled. Když je výsledek 100%, je to velký úspěch a takový model se může zařadit do výroby. Pokud to stále není ono, je lepší jít dál a pustit se do nového návrhu. Nudných a navzájem si podobných kabelek tu je více než dost... 

“Je to zrod něčeho nového, moment překvapení...” 

Luxus jen pro vyvolené...? Občas se setkám s otázkou, zda si takovou luxusní kabelku může pořídit “obyčejný” smrtelník? Jednoznačně je to o prioritách. Pokud po takovém kousku opravdu toužíte, je to jako se vším v životě, jděte si za tím. Odměnou Vám bude mnohaletá, někdy i celoživotní “společnice” kterou budete milovat, kterou se budete pyšnit. 

Jen si vzpomeňte, kolik jste si už koupila levných kabelek a ty se Vám po pár sezónách rozpadly, nemluvě o tom, že poslední chvíle už moc parády nenadělaly, ba naopak. Nebylo by lepší investovat do kousku, který vás bude roky zdobit a vyzdvihne to, co ve Vás opravdu je? Kousek, který třeba jednou předáte své dceři a ta ho bude nadšeně nosit dál? To už se vyplatí. 

Kabelka může být i zajímavou investicí... čím dál častěji se návrháři uchylují k limitovaným edicím, ty se tak stávají exkluzívnějším, žádanějším a velmi ceněným investičním zbožím. V takovém případě jde už ale opravdu o kousky nejuznávanějších značek a umělců. Dle mého názoru může být kabelka, stejně jako třeba obraz, nebo šperky uměleckým dílem. Zde platí úměra, že čím větší podíl ruční práce je na kabelce, tím je cennější. Toho všeho lze docílit opravdu jen při malých objemech a šikovných, trpělivých rukou umělce. 

“ Pokud po takovém kousku toužíte, jděte si za tím...” 

My v LOVELILI vytváříme kabelky nadčasové, tradičních tvarů, takové, které by se daly nosit napříč generacemi, ale rozhodně nejde o nudu. Klademe důraz na nejkvalitnější zpracování a použité materiály. Spolupracujeme pouze s nejlepšími výrobci z Florencie, jedině zde, pod rukami zkušených řemeslníků s hlubokou tradicí, se mohou zhmotnit naše návrhy v reálný výrobek a současně mistrovské dílo. Jedině tak můžeme zaručit tu nejvyšší kvalitu. Rádi používáme termín “tichý luxus” ten nás vystihuje nejlépe. 

Děkujeme, že jste s námi. Lili 

 

 

 

Vytvořit účet

STELLA SILK SCARF NERO

Přihlásit se

STELLA SILK SCARF ROSSO