Seznamte se s Lili

Blog Lovelili

Zakladatelkou značky LOVELILI, milovnicí cestování, interiérového designu a módy. Všechny tyto vášně se v jejím životě prolínají a ovlivňují. Lili nás pozvala k sobě domů a my se pokusíme poodkrýt “tajemství” jejího stylu a inspirace, která se odráží nejen v návrzích kabelek, ale i celé filozofii značky.

 

Jak dlouho jste přemýšlela o zahájení výroby v Itálii a co předcházelo Vašemu rozhodnutí?

Sen založit vlastní značku jsem měla již na střední škole, kde jsem studovala oděvní technologii. Hlavní impuls ale přišel o několik let později, v době kdy jsem navštěvovala část partnerovy rodiny v daleké Číně. Přišla mi to jako skvělá příležitost spojit cestování a práci. Po návštěvě několika výstav a důkladném mapování trhu jsem se rozhodla zadat výrobu prototypů kabelek dle svých návrhů v jedné z vytipovaných čínských fabrik. Výsledek i kvalita zpracování předčily má očekávání. Po dodání první objednávky došlo k bolestivému poznání, že kvalita prototypu a finálního výrobku nejsou v Číně to samé. Bylo to pro mě velké zklamání, ale tuto zkušenost jsem brala jako cennou lekci, která mě posune dál. Teď už vím, že zdánlivě ta nejjednodušší cesta může být právě tou nejsložitější. Bylo mi jasné, že musím hledat jinde, změnit celkovou strategii a filozofii značky. Pochopila jsem, že jediná možná cesta je jít cestou nejvyšší kvality.

 

Pak jste tedy začala vyrábět v Itálii?

Ano. Díky dobrému kontaktu jsem navštívila významnou manufakturu v italské Florencii, srdci Toskánska a kolébky umění, kde tvoří nejlepší světové značky. Přesto, že jsme proti těmto gigantů jen zanedbatelně malincí, vedení manufaktury nás ochotně vzalo pod svá křídla a s nadšením podporuje naši tvorbu. Tušila jsem, že to bude drahá a náročná cesta, zároveň jsem ale věděla, že nyní jsem na správném místě a tady se budou vyrábět “moje” kabelky.

 

“Teď už vím, 
že zdánlivě ta nejjednodušší cesta
může být právě tou nejsložitější“

 

Jak byste charakterizovala svou značku a tvorbu? 

Vytvářím nadčasové modely, u nichž je prvotřídní kvalita naprostá nutnost. Snažím se vnést do klasiky spontánnost a svobodu, trošku ji “odlehčit”. Přesto bych byla ráda, aby byly naše kabelky nadčasové, nepodléhaly rychle se měnícím trendům a módnímu diktátu. Prostě takové, do kterých budete investovat s vědomím trvalé hodnoty. Mimo použitých prémiových materiálů kladu důraz na vnitřní zpracování kabelky, čili i těm místům, která nejsou tolik na očích. Všechny kovové komponenty jsou stálobarevné, s větší gramáží a “zvukem” kvality. Na těch se často šetří, kvůli vyšší pořizovací ceně, a to je velká chyba. 

To že nabízíme kabelky nadčasové, klasických tvarů a barev neznamená, že jsme nudní. Soustředíme se na zajímavé detaily a třeba naše ikonické srdíčkové prošití jemných kůží je nepřehlédnutelné. Každý ví, že jde o LOVELILI, bez toho aniž bychom na sebe upozorňovali okázalými nápisy a přemrštěností. 

 

Takže nejste ovlivněná módními trendy a konkurencí?

Vždy je člověk třeba i nevědomě trochu ovlivněn tím, co vidí kolem sebe. Myslím, že nejlepší a správná cesta je zůstat v souladu s trendy, ale zároveň ctít svůj rukopis a originalitu. Nesnažím se dělat “masovku” ale design. Každý model navrhuji tak, abych ho sama toužila nosit. 

Plánujete představovat sezónní kolekce? 

Vzhledem k tomu, že nadčasovost tvoří významnou esence značky LOVELILI, jsem se rozhodla neuvádět pravidelné sezónní kolekce. Je zbytečné chrlit velké množství čehokoliv, mnohem lepší je zastavit se, zamyslet se a doladit každý detail tak, aby vznikl unikátní kousek trvalé hodnoty. Udržitelnost je pro mě velmi důležitá. Ač o ní čím dál častěji slýcháváme, málo kdy vidíte, že tomu tak opravdu je. Většina značek se jen schovává za líbivá slova a gesta. 

Textilní průmysl je jedním z největších znečišťovatelů planety. Nechci lidem radit, aby se balili do papíru, ale je potřeba se konečně malinko zpomalit, vybírat kvalitní kousky a vykašlat se na kvantitu. Stejně tak by se lidé měli zamyslet nad výběrem materiálu. Někteří dávají přednost umělé kůži před tou zvířecí. Blbost!!! Kůže tu byla a bude. Je to vedlejší produkt potravinářství. Přírodní materiál, který do přírody patří a nezatěžuje ji. Je jen na lidech, aby se ke zvířatům po jejich život chovali humánně a dopřáli co nejméně útrpný odchod. V tom se má lidstvo ještě mnoho co učit. Ale je potřeba používat hlavu, ne alibismus. 

 

“Je potřeba konečně zpomalit, 
vybírat kvalitní kousky a vykašlat se na kvantitu”

 

Čemu se věnujete ve volném čase? 

Svůj nabitý pracovní režim se snažím vyvažovat časem stráveným s rodinou, to je pro mě opravdu důležité a je to i určitý druh odpočinku. Vylepšování interiéru a zahrady mi přináší radost. Interiérový design je má vášeň.

Co je vám největší inspiraci při navrhování kabelek? 

Jsem šťastná, že mi moje práce nabízí časté cestování do Itálie. Vždy se snažím tento čas plně využít nejen k práci, ale také poznávání celého Toskánska. Neskutečná nádhera této krajiny, výborné jídlo a víno, v neposlední řadě pak proslulý italský styl se mi staly nekonečnou inspirací.

Pak takové ty ženské radosti, květiny, móda... Je toho mnoho, ale vždy pociťuji největší přívaly nápadů a inspirace, když cestuji. Po návratu mám spoustu energie a vzniká nejvíce návrhů. Také si ráda listuji lifestylových “coffe-table” knihami, hlavně těmi o interiérovém designu a architektuře. Několik jsme jich umístily i v našem showroomu v centru Prahy, kde je možné si je prohlédnout i zakoupit. Zalíbení v interiérovém designu je patrné v celém prostoru showroomu, který jsem navrhovala. Přála jsem si, aby z něho bylo cítit Toskánsko a myslím, že se mi to podařilo. Ústředním bodem je velký olivovník a všudypřítomný dřevěný nábytek dotváří útulnou atmosféru. Naše kabelky jsme doplnili o modely vybraných návrhářů a značek stejné filozofie a kvality, jakou uznává LOVELILI. Například hedvábné šátky, kožené rukavice nebo velmi exkluzivní modely návrhářky Gianni di Leo. Přijďte se sami přesvědčit, budeme se těšit na Vaši návštěvu.

Vytvořit účet

STELLA SILK SCARF NERO

Přihlásit se

STELLA SILK SCARF ROSSO